Agenda

 • vr
  02
  jun
  2017
  12:00Den Helder

  U wordt verwacht om 12.00 bij de Marineclub. In tegenstelling tot de uitnodiging wordt er om 13.00 geroeid. Van 15.00 tot 17.00 zal er een informatief programma zijn met aansluitend de borrel en prijsuitreiking.

  Om 18.30 wordt u verwacht voor het aperitief, het diner zal om 19.00 aanvangen.

 • vr
  08
  sep
  2017
  09:00Vinkeveense plassen

  Henry en Dalton, just good friends? Net als Boyle en Gay-Lussac? Ze hebben veel te maken met gassen en….duiken! Maar hoe zat dat ook alweer? Vrijdag 8 september wordt u bijgepraat door Thijs Wingelaar in Vinkeveen. En daarna wil je er natuurlijk dieper ‘in duiken’!

  Als marine-arts nog nooit gedoken en dus altijd nog een intro-duik willen maken? Gewoon samen met marinecollegae duikervaring opdoen of uitbreiden? Aansluitend aan de nascholing vindt de nu al historische Dokter G.F. Pop duikmiddag plaats. Samen met Thijs hebben we contact gelegd met de Scuba Academie aan het Achterbos 22b te Vinkeveen. Onder hun professionele leiding kunt na een stuk theorie een introduik maken in de schitterende Vinkeveense plassen. Als u al in bezit bent van een duikbrevet en evt. zelf een uitrusting heeft, is niets mooier om die dag samen met collegae wat bellen te maken.

  Na afloop van de dagprogramma’s kunnen de (stoere) ervaringen worden uitgewisseld onder het genot van een BBQ en drankje. Niet duiken, maar ‘support’ leveren en alsnog BBQ-en? Ook dat kan.

  U kunt zich voor deze dag opgeven op http://dokterpop.fikket.nl of, als het echt niet anders kan, via  info@dokterpop.nl. Het aantal duikers is beperkt (door de grootte van de boot) tot 24, er kunnen 32 personen deelnemen aan de BBQ. Wees er snel bij! De kosten?

  Introduik €50,00
  Duik €12,50
  Lunch €7,50
  BBQ €17,50. Drankjes zijn niet inbegrepen in de BBQ.

  De nascholing is gratis!

  Reiskosten kunnen conform de regeling dienstreizen defensie worden gedeclareerd.

  De nascholing begint om 09.30 (09.00 ontvangst) en de duiktheorie om 12.00 (lunch vanaf 11.30). Stoere verhalen vanaf 15.00 te vertellen en te horen. De BBQ vangt om 16.30 aan. Accreditatie wordt aangevraagd.

 • do
  09
  nov
  2017
  10:00Rijkszee- en Marinehaven Den Helder

  F803 - Zr. Ms. Tromp

  Op 9 november heeft het de Koninklijke Marine behaagd om ons plaats te gunnen aan boord van Zr. Ms. Tromp tijdens een vaardag. Postactieven krijg informatie per brief over deelname thuisgestuurd.

 • vr
  17
  nov
  2017
  11:30Hotel Augusta, IJmuiden

  Op 17 november is het zover, de GKD 2017! Potpourri buiten de behandelkamer.

  Militairen, waaronder trouwens ook de zorgverleners zelf, worden wereldwijd ingezet in het kader van vrede, nood- en humanitaire hulp en verdediging van territoria van onszelf of partners. Er wordt gewerkt in een omgeving met diverse partners uit het militaire, humanitaire en overheidsdomein. Maar ook het werk zelf brengt risico's met zich mee door de, soms bijzondere, fysieke belasting. Dit laatste vraagt fysieke en mentale geschiktheid voor dit werk. En ondanks de 'mens sana' en 'corpus sanus' teisteren en beschadigen omgevingsfactoren de militair. Hoe selecteer je een aspirant militair en voorkom je uitval? Wat doe je na een lawaaitrauma door een explosie? Zuurstof is naast noodzakelijk ook toxisch, maar hoe erg is dat voor een duiker? Wat doet de samenwerking met NGOs en IOs, willen wij allemaal hetzelfde? Hoe kan op termijn de automaisering ons helpen mensen gezond te houden en te krijgen? Op deze vragen wordt ingegaan en worden mogelijk antwoorden op gegeven. Of in ieder geval stof tot nadenken.
  Sprekers:
  Linda Polman, Sander de Ru, Iris Dijksma, Thijs Wingelaar, Arieke Kocx, Timothy Elmer
  Het preciese programma en verdere informatie volgen binnenkort op deze website. Globaal is het als volgt:
  11.30 Ontvangst met koffie
  12.00 Broodjeslunch
  13.00 Aanvang wetenschappelijk en partnerprogramma
  17.30 Informeel samenzijn
  19.00 Aperitief
  20.00 Aanvang diner dansant
  Accreditatie is verleend voor 4 punten.
  Klik hier voor het Concept programma
  Inschrijven klik hier