Werk thuis in stijl met de Dokter Pop muismat

In deze tijd van Corona werken velen thuis. Uw thuiswerkplek is natuurlijk stijlvol ingericht, maar…. heeft u al een Dokter Pop muismat? Natuurlijk niet! Dit kleinood is in zeer beperkte oplage beschikbaar (18 stuks slechts!). Bestel er snel een voor het luttele bedrag van 6 euro (incl. verzending) en maak uw collega’s (of buurman) stinkend jaloers! Mail naar penningmeester@dokterpop.nl voor de details omtrent bestellen.

Post-actieven dag 2019 groot succes

De strijd om de Maasbruggen stond vrijdag 17 mei centraal op de post actieven dag. Na de ontvangst in restaurant Mooii, met koffie en de (hernieuwde) kennismaking van de aanwezigen, begon veldhistoricus Wouter Hagemeijer met zijn inleiding.

Restaurant Mooii onder het Mariniers museum

Hagemeijer boeide de aanwezigen direct met zijn zeer uitgebreide kennis van de Rotterdamse geschiedenis.

Na de inleiding wandelde de groep over de Willemsbrug naar het Noorder eiland. Hier, op de plek waar de vroegere Maasbrug aan land kwam vertelde Hagemeijer over de situatie in de meidagen van 1940. Hoe en waar de Duitsers aan land kwamen en welke weerstand zij daarbij ondervonden van de Nederlandse militairen. Natuurlijk werd ook de rol van de Mariniers goed duidelijk gemaakt.

Hierna werd een goedverzorgde lunch genoten in restaurant Mooii. Vervolgens werd de rondleiding vervolgt op het dank van het “Witte Huis”, waar Hagemeijer zijn verhaal vervolgde en men, onder een schraal en winderig zonnetje ook kon genieten van het uitzicht.
Tot slot was er bij Mooii, ter afscheid, nog een nazit met een drankje

       

 

 

 

Adressenbestand & donateurschap

Het kan zijn dat u (nog) niet in het adressenbestand van de Stichting Dokter G.F. Pop bent opgenomen, en dat u derhalve ook geen post, uitnodigingen, etc. ontvangt. (Wij krijgen uw adreswijziging niet automatisch door).

Indien u hier wel prijs op stelt en u bent werkzaam (geweest) als officier binnen de Geneeskundige Dienst der Zeemacht, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de stichting. U kunt dit doen door het verzenden van een emailbericht of een gewone brief per post aan het onderstaande adres. U zult dan in het bestand worden opgenomen en daarmee ook in de distributie van mailings, uitnodigingen en aankondigingen van activiteiten (vaardagen, reunies, lustra etc.)

Hieraan zitten geen kosten verbonden, doch vrijwillige donaties aan de stichting zijn altijd welkom. Via uw eventuele donaties wordt het organiseren van alle Pop-activiteiten mede mogelijk gemaakt. Jaarlijks worden acceptgiro’s verzonden naar de ons bekende adressen. Mocht u geen acceptgiro hebben ontvangen, neemt u dan even kontakt met ons op.

Tot slot, indien u andere zaken wilt melden, uw commentaar wilt geven en/of vragen heeft, kunt u tevens bij hetzelfde adres terecht.

Adres:

Stichting Dokter G.F. Pop
t.a.v. Secretariaat
Postbus 211
1970 AE IJmuiden
Mail de ‘secretaris’ via dit formulier