Programma roeien en jaardiner

Het programma voor 27 juni ziet er als volgt uit. Let op: er is een kleine wijziging m.b.t. de borrel!

13.00 Aanvang lunch bij de Marinelub
14.00 Verplaatsen naar de Marine Watersportvereniging in de Haukes
17.00 Borrel bij WSV in de Haukes
18.00 Einde borrel
18.30 Aperitief bij de club
19.15 Aanvang diner

 

In memoriam – KLTZ(AR) bd. Dr. Ariaan Dirk Pieter van Walsum

ADP van Walsum in Bergen, NoorwegenOp 21 december 2023 is te Den Haag overleden KLTZ(AR) bd. Ariaan van Walsum op de leeftijd van 68 jaar. Bij leven was Ariaan van Walsum echtgenoot van Petra, vader van Dieuwertje en Nadine en grootvader van Teun. Na dienstplichtig arts te zijn geweest bij de Koninklijke Marine, specialiseerde hij zich als traumachirurg. In die hoedanigheid keerde hij terug als reservist bij het IDR en maakte meerdere uitzendingen mee. Omdat onderricht en kwalitatieve verbetering hem na aan het hart gingen, droeg hij bij aan oefenen en trainen van geneeskundige eenheden van de KM en stond hij aan de bakermat van de procesbeschrijvingen van de varende rol 2 aan boord van Zr Ms schepen. Het maritieme trok hem niet alleen in het werk. In de vrije tijd was hij graag aan boord van zijn eigen zeilschip om van het zilte nat te genieten. Dit maakte hem ook bij uitstek geschikt om de overtocht van Zr Ms Pelikaan van Curaçao naar Den Helder in 2019 medisch ‘af te dekken’, zijn laatste reis in functie als scheepsarts.

Officiersdassen, -strikken en -lavallière

Recent is bij het bestuur van Dokter Pop onder de aandacht gebracht dat de officiersdassen en strikken van de Geneeskundige Dienst der Zeemacht niet meer beschikbaar zijn.
Verbinding en herkenbaarheid van onze dienst is voor de stichting Dokter Pop erg belangrijk en deze dassen zijn daar van oudsher onderdeel van. Er is dan ook door het bestuur besloten om de dassen en strikken opnieuw te laten produceren bij de Haagse herenzaak Late Vogels 1882 (F.G. van den Heuvel). Daaraan gaan we de lavallière voor het damestenue toevoegen om het toch enigszins treurige exemplaar, dat door Defensie wordt verstrekt, te kunnen vervangen.