Agenda

 • vr
  02
  jun
  2017
  12:00Den Helder

  U wordt verwacht om 12.00 bij de Marineclub. In tegenstelling tot de uitnodiging wordt er om 13.00 geroeid. Van 15.00 tot 17.00 zal er een informatief programma zijn met aansluitend de borrel en prijsuitreiking.

  Om 18.30 wordt u verwacht voor het aperitief, het diner zal om 19.00 aanvangen.

 • vr
  08
  sep
  2017
  09:00Vinkeveense plassen

  Henry en Dalton, just good friends? Net als Boyle en Gay-Lussac? Ze hebben veel te maken met gassen en….duiken! Maar hoe zat dat ook alweer? Vrijdag 8 september wordt u bijgepraat door Thijs Wingelaar in Vinkeveen. En daarna wil je er natuurlijk dieper ‘in duiken’!

  Als marine-arts nog nooit gedoken en dus altijd nog een intro-duik willen maken? Gewoon samen met marinecollegae duikervaring opdoen of uitbreiden? Aansluitend aan de nascholing vindt de nu al historische Dokter G.F. Pop duikmiddag plaats. Samen met Thijs hebben we contact gelegd met de Scuba Academie aan het Achterbos 22b te Vinkeveen. Onder hun professionele leiding kunt na een stuk theorie een introduik maken in de schitterende Vinkeveense plassen. Als u al in bezit bent van een duikbrevet en evt. zelf een uitrusting heeft, is niets mooier om die dag samen met collegae wat bellen te maken.

  Na afloop van de dagprogramma’s kunnen de (stoere) ervaringen worden uitgewisseld onder het genot van een BBQ en drankje. Niet duiken, maar ‘support’ leveren en alsnog BBQ-en? Ook dat kan.

  U kunt zich voor deze dag opgeven op http://dokterpop.fikket.nl of, als het echt niet anders kan, via  info@dokterpop.nl. Het aantal duikers is beperkt (door de grootte van de boot) tot 24, er kunnen 32 personen deelnemen aan de BBQ. Wees er snel bij! De kosten?

  Introduik €50,00
  Duik €12,50
  Lunch €7,50
  BBQ €17,50. Drankjes zijn niet inbegrepen in de BBQ.

  De nascholing is gratis!

  Reiskosten kunnen conform de regeling dienstreizen defensie worden gedeclareerd.

  De nascholing begint om 09.30 (09.00 ontvangst) en de duiktheorie om 12.00 (lunch vanaf 11.30). Stoere verhalen vanaf 15.00 te vertellen en te horen. De BBQ vangt om 16.30 aan. Accreditatie wordt aangevraagd.

 • do
  09
  nov
  2017
  10:00Rijkszee- en Marinehaven Den Helder

  F803 - Zr. Ms. Tromp

  Op 9 november heeft het de Koninklijke Marine behaagd om ons plaats te gunnen aan boord van Zr. Ms. Tromp tijdens een vaardag. Postactieven krijg informatie per brief over deelname thuisgestuurd.

 • vr
  17
  nov
  2017
  11:30Hotel Augusta, IJmuiden

  Op 17 november is het zover, de GKD 2017! Potpourri buiten de behandelkamer.

  Militairen, waaronder trouwens ook de zorgverleners zelf, worden wereldwijd ingezet in het kader van vrede, nood- en humanitaire hulp en verdediging van territoria van onszelf of partners. Er wordt gewerkt in een omgeving met diverse partners uit het militaire, humanitaire en overheidsdomein. Maar ook het werk zelf brengt risico's met zich mee door de, soms bijzondere, fysieke belasting. Dit laatste vraagt fysieke en mentale geschiktheid voor dit werk. En ondanks de 'mens sana' en 'corpus sanus' teisteren en beschadigen omgevingsfactoren de militair. Hoe selecteer je een aspirant militair en voorkom je uitval? Wat doe je na een lawaaitrauma door een explosie? Zuurstof is naast noodzakelijk ook toxisch, maar hoe erg is dat voor een duiker? Wat doet de samenwerking met NGOs en IOs, willen wij allemaal hetzelfde? Hoe kan op termijn de automaisering ons helpen mensen gezond te houden en te krijgen? Op deze vragen wordt ingegaan en worden mogelijk antwoorden op gegeven. Of in ieder geval stof tot nadenken.
  Sprekers:
  Linda Polman, Sander de Ru, Iris Dijksma, Thijs Wingelaar, Arieke Kocx, Timothy Elmer
  Het preciese programma en verdere informatie volgen binnenkort op deze website. Globaal is het als volgt:
  11.30 Ontvangst met koffie
  12.00 Broodjeslunch
  13.00 Aanvang wetenschappelijk en partnerprogramma
  17.30 Informeel samenzijn
  19.00 Aperitief
  20.00 Aanvang diner dansant
  Accreditatie is verleend voor 4 punten.
  Klik hier voor het Concept programma
  Inschrijven klik hier
 • vr
  08
  jun
  2018
  12:00Marineclub

  Op 8 juni vinden de traditionele roeiwedstrijd en jaardiner plaats. Verzamelen is rond 12.00 voor de lunch en om 13.30 kiezen wij het ruime sop. Na de roeiwedstrijd zal er een toelichting en bezichtiging vn de tandartsbus zijn. Na dit educatieve moment wordt de winnende equipe bekend gemaakt en kan er geborreld worden. Om 19.00 is het aperitief waarna aan tafel gegaan zal worden.

  De kosten bedragen, zoals al jaren, 49,50. Een schijntje voor zo'n mooie dag.

  Inschrijven doet u online: http://dokterpop.fikket.nl En betaling dito. In bijzondere gevallen kunt u gireren, maar wel tijdig!

  Tot Pop!

  Stichting dokter G.F. Pop

 • vr
  16
  nov
  2018
  11:30Hotel De Mallejan, Nunspeterweg 70, Vierhouten

  Op 16 november zal de GKD plaatsvinden in Hotel De Mallejan in Vierhouten.


  Uiteraard is er een partnerprogramma, en na afloop een diner dansant. Ons huisorkest Fun Q staat deze avond ook weer garant voor goede muziek.

  Hieronder een appetizer....

  Militairen worden wereldwijd ingezet in het kader van vrede, nood- en humanitaire hulp en verdediging van territoria van onszelf of partners. Er wordt gewerkt in een omgeving met diverse partners uit het militaire, humanitaire en overheidsdomein. Maar ook het werk zelf brengt risico's met zich mee door de, soms bijzondere, fysieke belasting. Dit laatste vraagt fysieke en mentale geschiktheid voor dit werk. En ondanks de 'mens sana' en 'corpus sanus' teisteren en beschadigen omgevingsfactoren de militair. Maar ook infectieziekten zoals Rabiës en Zika. Tijdens dit middagsymposium leiden wij u langs ontwikkelingen in vaccinatiebeleid m.b.t. rabiës en de prevalentie onder militairen van Zika. Langdurige klachten, o.a. van de rug, zijn een bron van uitval, maar gelukkig specialiteit van het MRC; en daar valt ook vanalles te melden over nieuwe prosthetiek. Hoe taal slim in te zetten in de spreekkamer? En wat vertelt het orale microbioom ons over de gezondheid. Tot slot ook nog de maatschappelijke )politieke) dimensie. Van arts M&G naar samenwerking met de VN.

  Stichting dokter G.F. Pop

  Voor onze gasten heeft De Mallejan een mooi arrangement:
  Overnachting inclusief ontbijt voor 1 persoon     € 59,00 per nacht
  Overnachting inclusief ontbijt voor 2 personen   € 75,00  per nacht
  Om gebruik te maken van het arrangement neemt u zelf contact op met Hotel De Mallejan en geef aan dat u voor het Marinesymposium komt.

 • vr
  17
  mei
  2019
  10:00Rotterdam

  Deze PA activiteit staat in het teken van het Korps Mariniers.

  Het programma zal uit drie delen bestaan:
  - een tour met als thema “Strijd om de Maasbruggen”
  - lunch
  - geleid bezoek aan het Mariniersmuseum, door veldhistoricus Wouter Hagemeijer.

  Dat alles ziet er dan zo uit:

  10:00 Verzamelen in Restaurant Mooii, waar koffie en thee voor ons klaar staat. Restaurant Mooii is te vinden achter het Museum. Hier zal onze begeleider voor die dag, Wouter Hagemeijer, zich voorstellen en ingaan op het programma.
  10:15 De tocht van ruim twee uur begint op het dak van het ‘Witte Huis’ waarna oa. het Noordereiland wordt aangedaan.
  12:15 Lunch in Restaurant Mooii (achter het Mariniersmuseum)
  13:30 Bezoek aan het Mariniersmuseum, waar men de nieuw ingerichte tijdslijn van het Korps kan bezichtigen en waar men op de tweede etage de strijd om de Maasbruggen kan bekijken olv. onze gids Hagemeijer.
  15:00 Afsluiting bij Mooii met een oorlam en bitterbal

  In verband met beperkte capaciteit kunnen slechts 15 personen deelnemen! Het maximale aantal personen voor deze activiteit is bereikt!

  Kosten: 10 euro, maar daar krijgt u dan ook een mooi programma met lunch voor! Neemt u uw veteranenpas of museumjaarkaart mee als u die heeft? Dan besparen we mooi de entreeprijs voor het museum.

  Adres restaurant Mooii: Oost-Wijnstraat 8-16, 3011 TZ Rotterdam (naast het Mariniersmuseum). Toon kaart

 • vr
  07
  jun
  2019
  12:00Marineclub & Haukes

  Het traditionele jaardiner met de even zo traditionele roeiwedstrijd. Overigens kan het roeien ook zeilen zijn 😉

  Tijdschema (onder voorbehoud van kleine wijzigingen):

  12.00 Verzamelen en lunch bij de Marineclub
  13.00 Verplaatsen in eigen voertuigen (poolen!!) naar Marine Watersport Vereniging de Haukes
  14.00 Aanvang zeilwedstrijd
  16.00 Borrel en prijsuitreiking bij Marine Watersport Vereniging de Haukes
  17.00 Terugverplaatsing en omkleden
  18.30 Aperitief bij de Marineclub
  19.30 Aanvang diner

  Het tenue voor de dag is sportief. Denk aan zonprotectie en een slechtweeroptie ;-). 's Avonds is het tenue klein avondbaadje of smoking voor burgers. Zij die nog geen avondbaadje bezitten dragen tenue 6 met strikje.

  Kosten programma: 49,50 euro; dat is dus lunch, borrel en diner met wijnarrangement.

  Locatie Marineclub: klik hier

  Locatie Marine Watersportvereniging de Haukes: klik hier

  Aanmelden: volgt

 • vr
  08
  nov
  2019
  12:00Jan Tabak te Bussum

  Boven de Gordel - militaire relevantia in het hoofd- halsgebied

  Het hoofd- halsgebied is een belangrijk gebied voor de militaire gezondheidszorg. Niet alleen is het gebied erg kwetsbaar voor penetrerende traumata in de militaire operatie of tijdens inzet, maar ook ziekten en ongemakken slaan hier makkelijk toe. Klachten als OSAS hebben een enorme impact op de militair: het heeft invloed op zijn of haar functioneren met mogelijk grote volgen voor de veiligheid en het succesvol uitvoeren van de missie. Maar ook het sociale leven tijdens inzet wordt er door geraakt door verstoring van de nachtrust van anderen. Tandheelkundige klachten zijn een grote bron van lijden voor  militairen wereldwijd. Pijnklachten die hun oorsprong vinden in het gebit of de kaak hebben grote invloed op o.a. welbevinden, nachtrust en daarmee functioneren: een gnathologisch perspectief op dit probleemgebied. Acupunctuur heeft ook zijn plek op het 'slagveld' gevonden in o.a. pijnbestrijding. Wat kan toepassing van Battlefield in het buitenland ons lezen en hoe kunnen wij dit positioneren?

  De processen in de zorg veranderen. Dit heeft ook gevolgen voor de inrichting van ziekenhuizen en poliklinieken. Het CMH is net na een langdurige en ingrijpende verbouwing heropend. Overigens is 'de winkel' steeds opengebleven voor patiëntenzorg.

  Als toegift (en als de collegae op tijd terug zijn in Nederland): humanitaire- en noodhulp op de Bahamas na Dorian.

  Programma:

  Inschrijven: binnenkort valt de uitnodiging met instructies op uw deurmat.

  Locatie: NH Hotel Jan Tabak te Bussum
  Boek zelf een kamer via: https://www.nh-hotels.nl

  Jan Tabak

  Accreditatie is aangevraagd voor artsen, tandartsen en verpleegkundigen.

 • vr
  12
  jun
  2020
  12:00

  Het jaardiner en de traditionele roeiwedstrijd zijn afgelast.